Nieuws: Partnership Transitiemakers en MapGear

31-08-2021 | Nieuws

Vandaag zijn Transitiemakers en MapGear officieel een partnership aangegaan. Samen ontwikkelden we de “TransitiePlanner”. Met deze nieuwe online tool brengen we bedrijventerreinen én de benodigde transities letterlijk in kaart.

TransitiePlanner

Bij het toekomstbestendig maken van bedrijventerreinen komt veel (geo-)data kijken. Met de TransitiePlanner wordt die informatie omgezet in overzichtelijke en interactieve kaartlagen. Die zijn niet alleen waardevol om de stand van zaken van een bedrijventerrein in kaart te brengen, maar juist ook om de route naar een toekomstbestendig bedrijventerrein te plannen én te visualiseren.

“De TransitiePlanner stelt ons in staat om data te verzamelen, te analyseren en te visualiseren. Of het nu gaat over energieverbruik, klimaatadaptatie of duurzame mobiliteit. We bouwen met de stakeholders van het bedrijventerrein als het ware een dynamisch dossier op, waarmee de route naar toekomstbestendigheid gepland, gemonitord en geüpdatet kan worden”, aldus Thomas Pesiwarissa.

Stakeholders aan het roer

De toepassing van de TransitiePlanner faciliteert bovendien de betrokkenheid van verschillende stakeholders. Ruben Schutte: “Bij Transitiemakers staan de stakeholders aan het roer. Zij maken de keuzes voor hun bedrijventerrein. Het is onze taak om het proces overzichtelijk te houden en de keuzes op heldere wijze voor te leggen. Met de TransitiePlanner visualiseren we de gevolgen van die keuzes en wordt duidelijk aan welke knoppen de stakeholders kunnen draaien.”

GeoApps

De TransitiePlanner is ontwikkeld op basis van het GeoApps kaartplatform van MapGear. MapGear is blij met Transitiemakers als nieuwste GeoApps Partner. Egbert Griffioen: “Het is prachtig om te zien hoe innovatieve bedrijven als Transitiemakers meerwaarde zien in onze GeoApps kaartsoftware. We worden gedreven door een soortgelijke missie, namelijk bedrijven treffend inzicht geven in mogelijkheden tot verduurzaming en zo bijdragen aan de energietransitie in Nederland. Deze samenwerking zorgt ervoor dat GeoApps sneller en effectiever ingezet zal worden in een marktgebied waar interactieve kaarten nog niet tot de standaard behoren.”

Meer weten?

Wil je meer weten over de TransitiePlanner? Of ben je benieuwd naar wat deze tool voor jouw bedrijventerrein kan betekenen? Neem vooral contact met ons op!

Interesse gekregen? Neem contact met ons op!

Gerelateerde artikelen