Het ondersteunen van bedrijven op de Deventer bedrijventerreinen bij energiebesparing- en opwerk middels stappenplannen, advies en het uitwerken van businesscases.
Projecten
In heel Nederland toekomstbestendige bedrijventerreinen
We werken lokaal, regionaal en landelijk aan toekomstbestendige bedrijventerreinen. Lees hier alle projecten waar we aan werken.
Filter op thema
Het doel van deze opdracht is het uitvoeren van een verkenning van mogelijke (gebieds-)energiesystemen en oplossingsrichtingen om de impact van netcongestie te minimaliseren op de ontwikkeling van het bedrijvenpark. Deze verkenning vertalen we in een goed leesbaar bestuurlijk advies aan het Dagelijks Bestuur.
De handreiking is opgesteld met het doel om ondernemers handelingsperspectief bieden om op bedrijfsniveau, individueel of in onderlinge samenwerking, maatregelen te kunnen treffen ten behoeve van de ontwikkeling of verduurzaming van hun bedrijfsvoering, onafhankelijk van de netbeheerders en binnen de kaders van het reeds gecontracteerde transportvermogen en de technische aansluiting.
Het in kaart brengen van collectieve oplossingen waarbij wordt toegewerkt naar een smart energy hub.
Het programma Toekomstbestendig Twentekanaal zet zich in om huidige en toekomstige duurzaamheidsopgaven op het gebied van energie, natuur en mobiliteit gezamenlijk aan te pakken.
In het project Toekomstbestendig bedrijventerrein Marslanden wordt een sociale en fysieke verkenning uitgevoerd om concrete kansen te formuleren en uiteindelijk te komen tot een uitvoeringsprogramma.
Het doel van Werklandschappen van de Toekomst is dat over negen jaar minstens 1000 bedrijventerreinen in transitie zijn naar 'werklandschap van de toekomst'.
Het Project Lage Meren - Meilust is gericht op het in kaart brengen van de huidige staat van het bedrijventerrein om vervolgens samen te werken aan verbetering van de aspecten: Duurzaamheid, Klimaat en Werkomgeving. Dit zal de aantrekkelijkheid en winstgevendheid op lange termijn vergroten
Op de bedrijventerreinen Peelerpark en Messchenveld wordt op basis van data in kaart gebracht welke individuele en collectieve oplossingsrichtingen interessant zijn voor de bedrijven. Het doel is om de gevolgen van netcongestie zo klein mogelijk te houden.
In Project Beinum draait het om het identificeren en realiseren van slimme, collectieve energieoplossingen. Het team verkent de mogelijkheden tot het verhogen van de organisatiegraad, om oplossingsrichtingen een grotere slaagkans te geven.
Ik ben in mijn element wanneer ik een groep ondernemers duidelijkheid en handelingsperspectief kan bieden.
Jurian van der Waal
Intensief samenwerken met diverse stakeholders aan de wereld van de toekomst: dat maakt mijn werk motiverend en waardevol!
Sanne Alferink
Samen impact maken door te werken aan één gezamenlijke missen: groene en toekomstbestendige bedrijventerreinen.
Lisa van Hout
Met bedrijven en overheden zetten we uitdagingen om in kansen.
Thomas Pesiwarissa
Bij Transitiemakers krijg je de vrijheid om te ontdekken wat jou drijft.
Anniek Wiertsema
Transities zijn onzeker en spannend. Pas wanneer de mensen waar de transitie over gaat aan het roer staan, is ze geslaagd.
Ruben Schutte
Mijn motto is: 'Van denken naar doen'. Niet blijven praten, maar echt aan de slag gaan en impact maken.
Bert Strijker