Workshop gebiedsgericht werken naar toekomstbestendige bedrijventerreinen 

Als side-event voor de slotdag van het EZK-evenement ‘Partners in Energie-uitdagingen 2023’, organiseert Transitiemakers samen met PVB Nederland op donderdag 26 januari een workshop van 10.00 tot 11.45 uur in het Gooiland Events in Hilversum. 

Tijdens deze workshop spelen we de serious game ‘De Gebiedsgerichte Aanpak’, waarin we samen werken aan de transities op bedrijventerreinen. De game is in samenwerking met Saxion ontwikkeld. 

Aan de hand van een casus ga je samen met de andere stakeholders op een bedrijventerrein aan de slag om de energietransitie op het bedrijventerrein te doorlopen. Dit doe je onder begeleiding van een gebiedsregisseur.

Het leuke is dat je van tevoren niet weet welke rol je hebt op dit bedrijventerrein. Ben je een ondernemer die graag wil uitbreiden, maar dat niet kan vanwege tekort aan netcapaciteit? Werk je bij het Waterschap en wil je de warmte van de rioolwaterzuiveringsinstallatie benutten op het bedrijventerrein? Of werk je bij de gemeente en heb je vanuit de Transitievisie Warmte de missie om het bedrijventerrein van het aardgas af te krijgen en op zoek te gaan naar een alternatieve warmtebron?

In het spel staan samenwerking, eigenaarschap en draagvlak centraal. Zo komen we samen tot een oplossing, gedragen door alle stakeholders.

Worshop = vol

De workshop zit inmiddels vol. Mocht je er toch heel graag bij willen zijn kun je je nog aanmelden in overleg. Neem daarvoor contact met ons op.

Bij deelname aan het middagprogramma is het mogelijk om aan te schuiven bij de netwerklunch van 12:00 tot 13:00 uur.

Slotdag EZK-evenement ‘Partners in Energie-uitdagingen 2023’

Aansluitend organiseert het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat op 26 januari 2023 de slotdag van ‘Partners in Energie-uitdagingen 2023’. Werk je – nu of binnenkort – als ondernemer of binnen de gemeente aan hernieuwbare warmte? Duurzame energie-opwek? Of het besparen van energie? Dan wil je dit evenement niet missen. De slotdag vindt op dezelfde locatie plaats, maar voorafgaand zijn er nog verschillende webinars te volgen:

  • Maandag 23 januari 2023: energiebesparing: nieuwe regels in 2023. Welke ontzorgingsmogelijkheden zijn er?
  • Dinsdag 24 januari 2023: hoge energieprijzen vragen om de toepassing van duurzame bronnen en duurzame opwek.
  • Woensdag 25 januari 2023: hernieuwbare warmte: kijk op warmtebronnen, warmtenetten en warmtebedrijven.
  • Donderdag 26 januari 2023: slotevenement

Wil je je aanmelden voor dit evenement? Dat kan via EZK Energie Event 2023 (ezk-energie-event.nl) 

Wil je je aanmelden voor de webinars op de voorgaande dagen? Dit kan via https://www.ezk-energie-event.nl/2023. Hier vind je ook meer informatie over het evenement.

Workshop = vol

De workshop is inmiddels vol. Mocht je er toch heel graag bij willen zijn kun je je nog aanmelden in overleg. Neem daarvoor contact met ons op.