Écht ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

“1,5 jaar geleden begon ik aan het Fast Forward Traineeship van het Saxion, waardoor ik de kans kreeg om in 2 jaar bij 3 bedrijven te werken en mijn persoonlijke ontwikkeling te bevorderen. De perfecte stap voor een 21-jarige die net afgestudeerd is en niet goed wist wat ze wilde doen. Momenteel werk ik bij Transitiemakers, waar ik betekenisvol werk kan doen en veel ruimte krijg voor persoonlijke ontwikkeling. ” – Sanne Alferink, Adviseur & Procesmanager  

Voordat ik bij Transitiemakers ben begonnen, had ik twee andere opdrachten bij twee leuke bedrijven, maar ik kon moeilijk mijn plek vinden binnen die organisaties. Daar heb ik veel van mogen leren. Voor mij is het namelijk erg belangrijk om betekenis te geven aan mijn werk, aan de organisatie, aan de klanten en aan mijzelf. Uiteindelijk heb ik dit gevonden bij Transitiemakers. We zijn een jonge organisatie met een hecht team waar ruimte is voor ideeën en eigen inbreng. Dit is duidelijk gebleken in de afgelopen maanden. Een voorbeeld is het zogenaamde Transitiecafé. Eens per kwartaal organiseren wij een middag met het hele team waarin we samen eten en gezamenlijk bouwen aan het team en het bedrijf. Tijdens deze bijeenkomsten bespreken we specifieke onderwerpen. Alles wat bijdraagt aan ons werk of persoonlijke ontwikkeling is welkom. Samen met mijn collega Ruben heb ik bijvoorbeeld een Transitiecafé georganiseerd met als thema “de betekenisvolle baan”. Tijdens deze sessie hebben we in verschillende werkvormen gesproken over wat voor ons een baan betekenisvol maakt, waarom we voor Transitiemakers werken en wat onze drijfveren zijn. Hierin komt veel terug van wat ik tijdens Fast Forward heb geleerd. Ik vond dit dus extra leuk dat de organisatie waar ik werk dit net zo belangrijk vindt als ik.

Ontwikkelingsmogelijkheden binnen mijn werk

Binnen Transitiemakers zijn er veel mogelijkheden om je persoonlijk te ontwikkelen. Ik krijg de vrijheid om mij te verdiepen in onderwerpen die mij interesseren, ik kan aangeven welke projecten ik graag wil oppakken en waar ik in wil groeien. Er wordt dan zoveel mogelijk aan gedaan om jou op de juiste projecten te zetten en jou de juiste taken te geven zodat jij je persoonlijke doelen kan halen. Om de twee weken heb ik een gesprek met Ruben, waarbij ik mijn ervaringen, uitdagingen en verbeterpunten kan bespreken. Samen kijken we dan naar de mogelijkheden om hieraan te werken door bijvoorbeeld iets nieuws op te pakken of ik krijg handige tips van Ruben.

Meebouwen aan de organisatie


Transitiemakers bestaat bijna 3 jaar en is inmiddels geen start-up meer. Maar zoals bij elke organisatie is er genoeg te doen! Daarom kan je bij Transitiemakers ook werken aan interne processen. De afgelopen tijd heb ik mij beziggehouden met het opzetten van een competentiehandboek, standaardiseren van processen, het ontwikkelen van een Serious Game, het ontwikkelen van een online tool en het bouwen van de Werken bij pagina. Genoeg variatie dus!

Persoonlijke ontwikkeling stopt niet na mijn traineeship

Mijn Fast Forward Traineeship zit er bijna op en dat betekent ook dat ik zelfstandig, met hulp van mijn collega’s, verder aan de slag ga met mijn persoonlijke ontwikkeling. Want in mijn ogen is het goed en belangrijk om jezelf altijd beter te willen ontwikkelen. Het is daarom fijn dat ik bij Transitiemakers deze ruimte krijg en dat de persoonlijke groei van werknemers hier net zo belangrijk is als de groei van het bedrijf.

Sanne Alferink

Sanne Alferink